01-03-04

Derde deel Lord of the Rings bekroond met elf Oscars

( Bron GVA)
 
Zoals verwacht is The Lord of the Rings: The Return of the King de grote winnaar geworden bij de Oscar-uitreiking zondagavond in Los Angeles. De film verzilverde alle elf nominaties.
Daaronder die voor beste film en beste regie.
 
Sean Penn werd bekroond als beste acteur voor zijn rol in Mystic River. Charlize Theron kreeg de Oscar voor beste actrice voor haar rol als seriemoordenaar in de film Monster. De Nederlandse film De Tweeling zag de Oscar voor beste buitenlandse film aan zich voorbijgaan. Die ging naar de Canadese film Les Invasions Barbares.
 
'Return of the King' staat nu met 'Titanic' en 'Ben-Hur' bovenaan de lijst van films die de meeste Oscars in de wacht hebben gesleept. De 42-jarige regisseur Peter Jackson bedankte alle acteurs die de trilogie van J.R.R. Tolkien "met zoveel toewijding en passie en liefde" tot leven hebben gebracht.

Sean Penn was voor de vierde keer genomineerd voor beste acteur. Hoewel geen liefhebber van prijsuitreikingen, nam Penn de Oscar persoonlijk in ontvangst. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn mening over de strijd in Irak te ventileren "Als er één ding is dat acteurs weten, behalve dat er geen massavernietigingswapens waren, dan is het dat er niet zoiets bestaat als beste acteerwerk. Dat wordt bewezen door de grote namen met wie ik genomineerd ben", aldus Penn.
 
Les Invasions Barbares, dat het begeerde beeldje wegkaapte voor De Tweeling, gaat over de laatste dagen van een terminaal zieke man, gespeeld door Rémy Girard. "We zijn zo blij dat Lord of the Rings niet was genomineerd in deze categorie", grapte de producer van de film, Denise Robert, de partner van regisseur Denys Arcand.

Voor het eerst sinds twee jaar kon de Oscar-uitreiking flink gevierd worden. In 2002 en 2003 wierpen respectievelijk de aanslagen van 11 september 2001 en de oorlog in Irak hun schaduw over hèt glamour-evenement van Hollywood. 

15:35 Gepost door frodo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.