24-12-03

LOTR breekt records

De epische strijd tussen goed en kwaad, uitgebeeld in de film 'The Lord of the Rings: the Return of the King', heeft dit weekend de bioscopen in Noord-Amerika veroverd. De film lokte meer kijkers naar de zalen dan de twee eerste delen van de filmtrilogie 'The Lord of the Rings' bij de lancering.

Het verhaal van J.R.R. Tolkien, verfilmd door regisseur Peter Jackson, heeft in de Verenigde Staten en Canada, van vrijdag tot zondag, ongeveer 59,5 miljoen euro aan ticketverkoop opgebracht. De opbrengst van de laatste drie dagen was de beste ooit voor een film die in december werd gelanceerd, en was de derde beste van het jaar na 'The Matrix Reloaded' en 'X2: X-Men United'.
 
Sinds de wereldwijde lancering van de film vijf dagen geleden heeft de ticketverkoop in de VS en Canada 101 miljoen euro opgebracht. De opbrengst van de vijf eerste dagen was de beste ooit voor een filmlancering die op woensdag plaatsvond en verbrak het record van 'Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace' die in 1999 85 miljoen euro opbracht.
 
Het eerste deel van de trilogie, 'The Fellowship of the Ring', bracht de eerste drie dagen 38 en de eerste vijf dagen 60 miljoen euro op. Deel twee, 'The Two Towers', bracht respectievelijk 50 en 82,5 miljoen euro in het laatje.
 
Voor de eerste vijf dagen wordt de wereldwijde opbrengst van 'The Return of the King' op 199 miljoen euro geschat. Daarmee wordt de 164 miljoen euro van de verleden maand gelanceerde 'The Matrix Revolutions' overschreden.
 
( bron : de standaard )

14:54 Gepost door frodo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.